Dobrý deň, ďakujeme za Vašu objednávku. Objednávky na výbavičku vybavujeme postupne, preto treba počítať s dodacou dobou 5 pracovných dní.  Bábiky a ostatné hračky odosielame do 24 hodín.  Ďakujeme za pochopenie.  

Realistické bábiky

Posledné štúdie dokázali, že hra s bábikou vyvoláva u dieťaťa záujem o pocity a emócie druhých. Imaginárne hry s bábikou pomáhajú tvoriť a zdokonaľovať sociálne zručnosti dieťaťa a podporujú jemnú motoriku. Empatia a prvé známky empatie sa prejavujú už veku dvoch rokov. Dievčatká okolo 2 rokov sa zaujímajú o hru s bábikou a starajú sa o ňu, dávajú jej papať, ukladajú ju spinkať a hladkajú ju. Hračky a hlavne realistické bábiky pomáhajú malým dievčatkám pochopiť, ako funguje svet naokolo. 

V budúcom automatizovanom svete plnom umelej inteligencie budú sociálne zručnosti “zlato”. Dieťa tieto zručnosti nezíska s hocijakou hračkou. Bábika by sa mala čo najviac podobať človeku, a preto v poslednej dobe zažívajú realistické bábiky taký “boom.”

antonio juan foto 1024 x 1024

Bábiky kedysi a dnes

Hračky a bábiky obyčajných ľudí v staroveku mali podobu zvieratiek a používali sa prírodné materiály. Na výrobu ľudia používali drevo, slamu, ľan a konope. Pred figurálnou tvorbou mali rešpekt, bábiky ako figúrku považovali za amulet, a keďže verili, že im môže ukradnúť dušu cez oči, bábiky tvorili bez očiek. Kedysi v minulosti plnili brušká bábike rôznymi strukovinami, ryžou a tiež voňavou levanduľou. 

Dnešné realistické bábiky sa vyrábajú z mäkčeného vinylu, majú realistické črty tváre a tiež do detailov prepracované proporcie tela. Bábiky značky Paola Reina sú vyrobené v Španielsku a majú ručne maľovanú tvár. Do detailu namaľovaná farba pokožky každej bábiky a na nej jemné pehy a lesk na perách očaria každé dievčatko. Bábiky Paola Reina sa vyrábajú aj ako multikĺbové a tie sú otočné vo všetkých kĺboch ako skutočné dievčatko. 

Bábiky s realistickým vzhľadom sa delia na realistické bábiky dievčatko a realistické bábiky bábätko. Exkluzívne realistické bábätká a Reborn bábiky u nás ponúkame španielsku značku Antonio Juan.Tieto bábätká plačú, hovoria mama, pápá a tiež cikajú a žmurkajú. Bábätká sú výsledkom remeselnej, ručnej výroby s úctou k prírode a tradíciám. 

antonio juan foto 1024 x 1024 (1)

 

Realistické bábiky vs. klasické bábiky

Klasické bábiky nemajú väčšinou žiadne funkcie a ich tvárička ani proporcie telíčka nie sú anatomicky správne. Na tele nemajú žiadne záhyby, a dokonca ich očká vyzerajú mdlé. 

Realistické bábiky sú vypracované do detailu anatomicky správne, majú realistické črty tváre aj telíčka. Na tele majú záhyby, niektoré majú slzy, slinky a ich tvárička býva ručne maľovaná, takže každá bábika je originál. Bábiky majú tiež na tvári pehy a lesk na perách. Očká sú vsadené a majú nádherné realistické farby, žiaria a bábiky majú tiež mihalnice. Vlásky bábiky sú ručne vsadené a vytvorené z kvalitného nylonu, ktorý je nehorľavý. 

Ak hľadáte krásnu bábiku, s ktorou bude vaše dievčatko vyrastať a bude jej vernou kamarátkou, vyberte si z našej ponuky realistických bábik.

 

Výber správnej realistickej bábiky

Bábika zohráva v živote dievčaťa dôležitú úlohu, takže pri jej kúpe zohľadnite vek vašej malej princeznej. Tiež dávajte pozor na jej veľkosť i váhu, aby s ňou dievčatko vedelo ľahko manipulovať. Pozornosť sústreďte aj na to, či malá princezná túži po bábike, ktorú môže kúpať, česať, kŕmiť a prezliekať. A pri deťoch s alergiou na prach je závažným faktorom aj čistenie bábiky.

antonio juan foto 1024 x 1024 (3)

 

Bábiky podľa veku dieťaťa

Pre deti do jedného roka vyberajte látkovú bábiku. Materiál takejto hračky musí byť kvalitný a na dotyk jemný. Mäkké telo a nízka váha umožňujú dieťatku s prvou bábikou jednoduchú manipuláciu. Prikloňte sa k jasným farbám a usmievavému výrazu tváre, ktoré priťahujú pozornosť a záujem detí.

Pre rozvíjaní jemnej motoriky detí sú skvelým prostriedkom didaktické bábiky. Pri ich obliekaní, vyzliekaní sa deti učia zapínať gombíky, zips, zaväzovať šnúrky.

Asi v 18 mesiacoch dievčatá začínajú imitovať rolu matky. Pri hre s bábikou opakuje malá mamička všetky činnosti, ktoré prežíva sama. Bábiku kŕmi, uspáva, kúpe, kočíkuje. Pozornosť starostlivých malých mamičiek pútajú bábiky s výzorom bábätka. Radosť im spravíte bábikou vydávajúcou zvuky bábätka, ako plač, smiech, prvé slová detí – mama, tata.

antonio juan foto 1024 x 1024 (7)Realistické bábiky a bábätká ANTONIO JUAN

Vo veku asi 3 rokov si pozornosť dievčat získavajú bábiky s realistickými črtami ktorými pripomínajú skutočné dieťa.  Bábika je, plače, smeje sa, pije, ciká a je schopná imitovať ďalšie činnosti typické pre dieťa. Vo svete si svoju popularitu vďaka svojmu realistickému prevedeniu získali španielske realistické bábiky značky Antonio Juan, Paola Rena a Llorens.

Vo veku asi štyroch rokov chcú už aj malé princezné upútať pozornosť, získať obdiv a v živote dievčat sa objavujú bábiky zdôrazňujúce ženskú krásu. Vyberte si realistickú bábiku aj podľa záujmov, firma Paola Reina má v ponuke bábiku baletku, jazdkyňu na koni, astronautku, lekárku, umelkyňu, návrhárku…

antonio juan foto 1024 x 1024 (6)

1-2-SLIDER_MUNECAS

 

Vanilková vôňa bábiky

Hľadáte najlepšiu kamarátku pre Vaše dievčatko? U nás si vyberiete bábiku, s ktorou bude vaše dieťa vyrastať a na ktorú bude celý život spomínať. Bábiky Paola Reina sú vyrobené iba z európskych materiálov- z mäkčeného vinylu bez škodlivých ftalátov a tento vinyl je buď s vanilkovou, alebo karamelovou vôňou. Táto príjemná a nerušivá vôňa realistickej bábiky umocňuje puto medzi malou mamičkou a jej milovanou bábikou. 

Predstavte si, že ako dospelá ucítite vanilkovú vôňu a hneď si vybavíte vašu milovanú bábiku, ako ste sa o ňu starali, keď ste boli malé dievčatko. Spomeniete si na vašu detskú izbičku a na radosť, ktorú ste pri hraní prežívali. Táto vôňa vás vždy poteší a vráti do detstva. Potešte vašu dcérku vanilkovou bábikou, a vytvorte jej jedinečné spomienky na jej detstvo. 

antonio juan foto 1024 x 1024 (4)

 Bezpečnosť

Bábiky od španielskych výrobcov bábik sú bezpečné. Ručná výroba  v dielni v španielskej Castalle, kde má výroba bábik vyše 200 ročnú tradíciu, zaručuje starostlivý výber vhodných európskych materiálov. Bábika je vyrobená z kvalitného vinylu bez ftalátov a iných škodlivých materiálov. Bábika spĺňa bezpečnostné a zdravotné normy (CE). Tento starostlivý výber zaručuje vysokú kvalitu a bezpečnosť bábiky.


Pre koho je realistická bábika určená?

Bábika sa môže stať vernou kamarátkou, ale tiež vám pomôže pripraviť staršie dieťa na príchod súrodenca. Asi do obdobia 3 rokov prináša hra s bábikami veľkú radosť nielen dievčatám, ale aj chlapcom. Podobne ako dievčatá pri hre kopírujú správanie matky, chlapci imitujú rolu otca v rodine. Pri hrách s bábikou dokážu deti ľahšie vyjadriť svoje pocity, postoj ku konkrétnej situácii, ktorá ich trápi, a preto sú bábiky rovnako dôležité v živote dievčat i chlapcov. 

antonio juan foto 1024 x 1024 (2)

 Doplnky k bábike

Radi by ste deťom dopriali viac zábavy s obľúbenou realistickou bábikou? Deti rady bábiku obliekajú do šiat a pyžamka, češú vlásky, prebaľujú plienočky, kŕmia s fľaškou s mliečkom, kočíkujú a uspávajú v postieľke. Na výlety si môžu deti bábiku zobrať v prenosnom látkovom košíku, ktorý je vhodný aj ako postieľka s perinkami na prikrytie, aby bábike nebola zima. Vyberte si z našej ponuky doplnkov pre realistické bábiky

antonio juan foto 1024 x 1024 (5)

Čo môže byť viac ako vidieť spokojné dieťatko s obľúbenou hračkou, s ktorou sa hrá a napodobňuje tak správanie dospelých? S bábikou od nás bude vaše dieťatko vyrastať a bude na ňu vďaka realistickému vzhľadu aj vanilkovej vôni spomínať po celý život. 

Váš tím Little Fantasy, www.littlefantasy.sk